Minecraft 1.17 frissítésről hírek

Minecraft 1.17 Caves & Cliffs frissítés lesz a következő nagy frissítés a játékban ami főleg a bányákról és hegységekről szól. Minecraft élőben közvetítette a híreket a frissítésről október 3.-án és maga a frissítés körülbelül 2021 nyarán lesz kiadva.

Milyen újításokra számítsunk?

Javított barlang generálás

Az új mega barlangok elképesztően hatalmasak és egymásba is ágazhatnak több helyen és keskeny alagutak is összeköthetnek több ilyen barlangrendszert.

A barlangokban lehetnek helyi vízszintek akár vízesésekkel is, így már nem csak a felszínen lehet hajótúrákat tartani! 😀

Buja barlangok (lush caves)

Ha meglátod a képen látható Azálea fát bárhol a felszínen, akkor tudod hogy alatta várnak a buja barlangok (lush caves)!

Azálea levél (azalea leaf)

Az új Azalea fákon nő és néha vannak rajta lila virágok is.

Azálea gyökerek (azalea roots)

Egy kocka amin keresztül és alján is gyökerek látszódnak.

Ez az új barlang sokkal fényesebb és veszélymentesebb és tele van sok új növényzettel is amik gyönyörűvé teszik ezt a helyet! Egy bizonyos új aranyos mob is ebben a barlangban található meg!

Azálea fa (azalea tree)

Egy mini fa amin nőnek lila virágok.

Csöpp növény (dripleaf plant)

Lehet rajta sétálni, de nem lehet sokáig rajta maradni, mert egy kis idő után átzuhansz rajta. Hasznos lehet Parkour pályákhoz 😀

Izzó bogyók (glow berries)

Egy igazán menő növény. Ültethető fáklya amit még meg is tudsz enni! 😀 (világít és ehető)

Spóravirág (spore blossom)

Lehet látni a közelében kis részecskéket.

Axolotl

Egy aranyos víziállat ami a vízzel rendelkező Buja barlangokban található. Egy vödörbe bele tudod tenni őket és magaddal is viheted a kalandjaidra!

Ha sebzést szenved akkor képes halált színlelni! A játékost követni fogják a vízben és segíteni tudnak harcolni is. (sárga színű is lehet!)

Kicsit olyanok mint a vízikutyák! 😀

Cseppkőbarlangok (dripstone caves)

Kicsit mélyebben a képen is látható csepkőbarlangok (dripstone cave) tele lesznek lecsüngő (stalactites) és álló (stalagmite) csepkkővekkel! A lecsüngő cseppkővekről víz csepeg le és az üstőket is fel tudja tölteni így vízzel.

Ezek a cseppkővek meglehetősen veszélyesek is lehetnek, mert letudnak zuhanni és ezzel sebzést okoznak. Az álló cseppkővel is veszélyesek, ha ráesel akkor hasonlóan ugyanúgy sebeznek. Ezzel egész érdekes farmokat vagy akár csapdákat is lehet majd csinálni. 🙂

Cseppkő (dripstone)

Lecsengő és álló cseppkővekből szerezhető meg. Érdekes formája van, nem kockás az alakja.

Ametiszt geódok (amethyst geodes)

Ahogy megközelíted az ametiszt képződményeket látni fogsz sok csillogó kristályokat és hallani csilingelő hangokat! Ezek a kristályok csak ezeken a speciális helyeken generálódnak időnként, máshol nem lehet őket szerezni.

Ametiszt geóda (amethyst geode)

Nem megszerezhető kocka amin Ametiszt kristályok nőnek. Csillingelő hangokat csinál amikor rajta sétálnak.

Ametiszt kristály (amethyst crystal)

Teleszkóp készítéséhez használható.

Teleszkóp (telescope)

Olyan mint az Optifine nagyítása csak a kezedben kell tartanod ezt a teleszkópot hozzá és egy kör lesz látható vele.

Mély sötétség (deep dark)

A Minecraft világunk legmélyebb és legijesztőbb barlangja. Előfordulhatnak itt Mély sötét villanások is (deep dark flash) ami elvakítja a játékos kameráját. Itt található egy hihetetlenül erős és hátborzongató új szörny is!

Méy sötétség kő (deep dark stone)

Egy új kő ami a mély sötétségben generálódik.

Sculk kockák (sculk blocks)

Ezek a kockák a mély sötétségben találhatóak.

Gondnok (warden)

A GoNdNok (warden) az új szörny ami akár teljes netherite páncélban is gond nélkül megöl akár csak 2 ütéssel. 😀

Azonban ez a szörny vak. Vibrációk alapján közlekedik ami egy új mechanika a játékban. Vibrációt, azaz hangokat csinálhat a játékos lépései vagy egy hógolyó eldobása vagy kockák építése és kiütése, de sok más dolog is.

Ezeket a hangokat követi a Gondok és ha a játékost meghallja akkor elkezd egyre gyorsabban rohanni a játékos felé. El lehet terelni a figyelmét más vibrációt okozó dolgokkal, ha még nem vette észre a játékost és folyamatosan settenkedve sétálva el lehet kerülni.

A szörnynek elképesztően nagy a sebzése és az életereje is, így egy új nehéz kihívást fog adni a játékosoknak.

Sculk érzékelő (sculk sensor)

Vibrációkat érzékel, amikor a közelében akár egy kocka, dugattyú vagy játékos például vibrációt-hangot csinál akkor küld egy redstone jelet. Ezt hogy pontosan honnan érzékelje a vibrációt lehet gyapjúkkal szabályozni. Ha az egyik oldalára gyapjút teszünk akkor arról az oldalról nem fog vibrációkat érzékelni. Ezzel lehet majd vezeték nélküli redstone gépeket is csinálni! 😮

Gyertyák (candles)

A gyertyák a tengeri uborkákhoz (sea pickles) hasonló fényforrás. Nagyon hasznos lesz díszítésekre.

Új hegység generálás

Kecske (goat)

A kecske egy új állat a Minecraft világban és a hegységes helyeken található meg. Hihetetlen magasra (akár 3-4 kocka) tudnak ugrani. Kicsit agresszívak és ezért képesek neki rohanni más élőlényeknek is messzire ellökve azokat.

Rézérc (copper ore)

Rézérc (copper ore)

Egy új érc a világunkban új saját texturával! Rézöntvényt lehet olvasztani belőle.

Réz kocka, félkocka, lépcső (copper block, slab, stair)

A réz kockák idővel öregednek és zöld színűvé változnak. (kb. 16 játékbeli nap)

Villámhárító (lightning rod)

Rézből készíthető és vonzza a villámokat, így a közeli helyedet megvédi hogy ne gyúlladjon ki semmi.

Batyu (bundles)

A Batyu (bundles) hasonlít egy olcsó Shulkerbox-ra. Többféle tárgyat tudsz benne tárolni, de összesen 64 tárgyat, azaz 1 stack tárgy lehet benne. Ez egy tárgyként működik, így a shulkerbox-al ellentétben nem kell letenni sehova, egyből használhatod a leltáradban.

Archológia (archology)

A játékban egy új elképzelés, hogy a világunkban lennének régészeti ásatási helyek (archaeological excavations), ahol egy ecsettel megtudnánk vizsgálni pár kockát amikben találhatunk értékes dolgokat mint például smaragd kocka vagy speciális kerámia szilánkokat (ceramic shards) egyedi mintákkal. Ezeket a szilánkokat egy agyagedényre lehet égetni ahogy a képen is látható.

Ecset (brush)

Képes egyes kockákról rétegeket leseperni, és ezzel kincseket tud feltárni.

Agyagedény (clay pot)

Díszíteni lehet kerámia szilánkokkal és tűz hatására terrakotta színű lesz.

Izzó tintahal (glow squid)

Az Izzó tintahal egy új mob amit a Minecraft közösség szavazott meg. Olyan mint egy tintahal csak lumineszcens textúrája van. Ennek ellenére nem bocsát ki fényt.

Neked melyik új mob tetszik a legjobban?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük